De zuivelindustrie heeft al een aantal jaren een beheersingsprogramma voor salmonella bij melkvee. Het programma is van groot belang om de export van zuivelproducten te kunnen continueren. Binnen dat programma is een belangrijke rol weggelegd voor dierenartsen. Die hebben hiervoor een speciale erkenning nodig. Het volgen van deze online cursus vormt de basis voor deze erkenning.
Leerdoelen • Kennismaken met de verschillende manifestaties van de belangrijkste infecties met Salmonella spp. bij het rund en de diagnostische mogelijkheden om een dergelijke infectie aan te tonen. • Kennismaken met de achtergrond en de ontwikkeling van het beheersingsprogramma. • Begrijpen op welke manier melkveebedrijven worden ingedeeld in de drie niveaus en leren welke mogelijke of noodzakelijke acties hieruit voortvloeien. • Oefenen met de taken die van de erkende dierenarts worden verwacht.
Doelgroep Deze cursus is bestemd voor dierenartsen die werkzaam zijn in de melkveehouderij en die in het bezit willen komen van de erkenning voor het beheersingsprogramma voor salmonellose.
Duur 4 uur, flexibel te verdelen over maximaal 1 week vanaf de startdatum
|