Hoe brengen we alle biggen groot zonder de zeug uit te putten? De moderne zeug heeft zich ontwikkeld tot een echte topsporter, het aantal levend geboren biggen is hoger dan ooit. De grootste uitdaging voor zeugenhouders is om alle biggen groot te brengen, zonder de zeugen uit te putten.
Nieuw onderzoek en inzichten laat zien dat dat kan. Graag willen wij als team varkenshouderij van ABZ De Samenwerking de nieuwste inzichten, onderzoeksresultaten en ideeën op dit gebied met u delen. Onze ervaring in de praktijk leert dat wij, door samen te werken met u als dierenarts, tot een betere duurzaamheid en winstgevendheid van zeugenbedrijven kunnen komen.
Om die reden organiseren wij dit seminar en verwelkomen wij u deze middag graag op ons kantoor in Nijkerk!
Programma: 13.00 uur Ontvangst met koffie
13.15 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Stefan Regelink, verkoopmanager varkenshouderij bij ABZ De Samenwerking
13.30 uur Presentatie Ir. Kaat Goris – Dierenarts en technisch varkensspecialist bij Cargill
Effect van voedingsstoffen, vezels en voerschema’s
Effect van conditie van zeugen, zowel spek als spier, op vitaliteit van biggen
Hoe bepalen we de juiste conditie?
14.15 uur Presentatie Prof. Dr. Ir. Bas Kemp - Hoogleraar Adaptatiefysiologie aan de Wageningen Universiteit
Hoe bereiden we biggen voor op het speenproces?
Hoe beïnvloeden we met zeugenvoer de smaakherkenning en daarmee de opname van biggenvoer?
15.00 uur Pauze
15.30 uur Presentatie Jacco Vessies MSc – Nutritionist en R&D varkens bij ABZ De Samenwerking
Hoe kunnen we deze nieuwe kennis toepassen in de praktijk?
Inclusief praktijkcase
16.30 uur Discussie en afsluiting
17.00 uur Drankje en buffet
18.00 uur Rondleiding door onze fabriek in Nijkerk Wij laten u graag zien dat onze fabriek klaar is voor de toekomst.
Wilt u zich nu al aanmelden? Dat kan natuurlijk ook. Stuur dan een e-mail naar: aanmelden@abzdesamenwerking.nl
Graag onder vermelding van uw (bedrijfs)naam, telefoonnummer en het aantal personen. En of u gebruik wilt maken van het buffet en/of de rondleiding.